left kanilski | yazmak, kendine alışamamaktır!: serbest edebiyat 10


serbest edebiyat 10

DİLENCİLER

Dilenciler dilenmezler aslında; içinizde bir yerlere gömdüğünüz kutsal iyiliği ve bakire duyguları alevlendirip, vicdanınıza nüfuz ederler sinsice. Siz farkında olmadan da kullanırlar sizi.

Dilenciler göremezler aslında; sizdeki letafeti ve tevazuyu. Bir sonraki kurbana kadardır yaratmaya çalıştığınız minnet hissi.

Dilenciler küstahlardır aslında; kullandıkları tatlı ve dokunaklı sözcüklerle acınası hallerini size sormadan beyninize sokarlar. Ve söyledikleriyle sizi kandıracaklarını sanıp, zekanıza düpedüz hakaret ederler.

Dilenciler kurnazlardır aslında; tamahkar arzuları vardır hep ve siz ne kadar fazlaysanız, o kadar çok almak isterler sizden. Doymak bilmeyen açlıkları, ahlaki güdülerini köreltmiştir çoktan. Pişkinlikleri kurnazlıklarındandır.

Dilenciler günahkarlardır aslında; şüphesiz tanrı’nın buyruklarına uymadıkları için değil, cennete yakışmadıkları için.

4 yorum:

BEN dedi ki...

Erhancım,güzel ve değişik bir yazı olmuş.Konunun dilenciler olması ilginç. Hissetirdikleri duyguları guzel anlatmışsın.Belki bir satır daha ekleyip insanlarında vicdanlarını rahatlatmak ve inandıkları öbür dünyadan güzel bir yer kapmak için onlara ihtiyaç duyduklarını bu kısır döngü içinde dilencilerin bile bir yeri olduğunu ekleyebiliriz.. (oh be hep bunu söylemek istemiştim) :)
Anlamını bilmediğim 4 kelime var bu yazında diğer yazılarına oranla daha iyiyim! Sayende kelime dağarcığım artıcak yihuuu:)

BEN dedi ki...

letafet
tevazu
tamahkar
üç taneymiş.

kanilski dedi ki...

evet nazmiye hanım, kesinlike katılıyorum bahsettiğiniz kısır döngü fikrine. biz insanlar belki de sırf kendi vicdanlarımızı rahatlatmak için medet umuyoruz dilencilerden yahut diğer yardım bekleyenlerden... bir nevi onlara bir şeyler verirken kendimizi de mutlu etmeye çalışıyoruz...


bu arada;

letafet:(sizde gördüğüm şeylerden bir tanesi...) hoşluk, tatlılık


tamahkar: açgözlü, doymak bilmeyen

tavazu: kendini büyüksememek (mütevazi'den aklınıza gelebilir belki)

BEN dedi ki...

tesekkürler Erhan bey,sizi severek okumaya devam edicem :)